Härbakat fika smakar och gör gott

Börje Olsson grundades 1958 av bagare Halvar Olsson för att sedan tas över av hans son Börje Olsson. Vi sätter stort värde på traditionen vi ärvt att leverera gott och färskt fika och matbröd till Luleåborna. Samtidigt arbetar vi ständigt med att vidareutveckla hantverket där lokalproducerat med omsorg är vårt fokus. 

Mat- och fikabröd som du äter på våra konditorier eller köper med dig hem kommer direkt från vårt eget bageri på Björkskatan i Luleå och levereras dagligen. Och eftersom vi vill att alla ska kunna njuta en finfika erbjuder vi alltid gott om alternativ för dig som är allergiker.


Tradition sedan 1958

Sedan Börje Olsson Konditori först slog upp portarna 1958 har vi haft äran att servera Luleåborna gott kaffe och välsmakande fika från vårt lokala bageri. Bakom disken har du alltid leende hälsats välkommen av våra trevliga cafébiträden.

1957 flyttade Edna till Luleå från Rensjön i Kiruna med sin ettåriga son och hennes man som fått en ny tjänst vid järnvägen. Edna själv tog anställning på Börje Olsson Konditori i slutet av 50-talet. Då låg konditoriet på Hermelinsgatan. Hon trivdes mycket bra med att ta hand om gästerna och ge dem det där lilla extra som får alla att känna sig som stammisar. Och många år senare berättade hon varmt och gärna om sin tid på Börje Olsson för barnbarnen.

Våren 2016 skrivs ett nytt kapitel i det anrika konditoriets historia, och då är Ednas minne högst närvarande. Hon har nämligen fått inspirera den renovering som med varm hand låter historien kliva in i framtiden. Hon var mån om sitt yttre med en känsla för ödmjuk glamour och satte gärna lite guldkant på vardagen. Hos henne, oavsett på konditoriet eller hemma, välkomnades du alltid av ett leende och något sött till kaffet. Så kommer det också vara på nya Börje Olsson i Smedjan, precis som förr och precis som i framtiden.

Välkommen till Börje Olsson Konditorier önskar bagare och cafépersonal!